Läsmaterial

Som student är det kanske vanligt att man läser runt två, tre böcker samtidigt. En delkurs litteraturlista kan innehålla rätt många böcker att ta sig genom.

Jag läser just nu:

Kritik av den negativa uppbyggligheten av bl.a. Frederik Stjernfeldt.
En bok till kulturjournalistkursen och egentligen borde heta Negativ kritik till den negativa uppbyggligheten. För fy vilken gnällig bok det är och så är den samtidigt på jobbig akademiska att man knappt orkar förstå vad det kritiserar. De skriver att bl.a.att kulturkritiker inte är konsekventa och är samtidigt inte det själva i sin egen kritik. Ironi?

ALLT av Martina Lowden
En skönlitterär bok vi ska läsa på kursen. Runt 600 sidor men jäkla va bra den är. Kritikerna hyllar den och kallar den avant-garde och är väl just det vi ska titta på genom kritiska ögon. Trots att det är en tegelsten så plöjer man genom den snabbt. Det är korta stycken som påminner om dagliga blogginlägg. Det är varvat med åsikiter, tankar, topplistor med post(post?)moderna ingångar. Rekommenderas!

Kulturterrorismen av Thomas Hylland Eriksen
För att komma bort från studierna så studerar man ibland på egen hand sånt som är intressant. Eriksens pamflett är en kritisk syn på nationen och den nationella ideologin. Många intressanta iakttagelser men ibland tappar han argumenten. Tyvärr lite för populärkulturell men det gör den också lättläst.

Uppdrag Pappa
av diverse skribenter.
En självklar bok vid min sida just nu. Diverse mediepersonligheter som Måns Nilsson, Fredrik Sahlin och Dogge Doggelito har skrivit om sina upplevelser som pappa. Det är personligt, ärligt och på riktigt. Inget teoretiskt flams om hur man blir en "bra" förälder. Underhållande och lärorikt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback