Stockholm ej i mitt hjärta

Stockholm gör mig inget gott. Trivs verkligen inte i den här staden. Jag kände det direkt när jag började närma mig Stockholms Central på eftermiddagen. Demonerna kom över mig och likt Patrick Bateman från American Psycho så satt jag med inre monologer om andra människor som rörde sig i närheten eller bodde i den här staden. Stockholms såkallade puls är ett enda stort gytter av irretation, stress och självupptagna människor. 

Det var länge sen jag kände såhär över Stockholm. Senast var faktiskt när jag bodde här på helt senast. Innan jag flyttade till Örebro. Staden som är lagom. Visst finns det irretation, stress och självupptagna människor även där men inte i samma omfång som i huvudstaden. I Örebro blev jag mer välkommen med öppna armar och folk frågade på ett intressant sätt vem man är. I Stockholm får frågan "Vem är du" en följfråga med "Vad fan gör du här",

Stockholm finns tyvärr inte i mitt hjärta. Inte fullt ut iallafall för det är inte helt hopplöst. Stan kan också erbjuda charm, nöjen och möjligheter. Sommrarna kan vara underbara då råttorna har lämnat boet och nya naiva och glada ansikten kommer hit. Sommaren gör stockholmarna lättsamma och glada. Ok, kanske inte bara stockholmarna utan detta fenomen dyker upp i hela landet. Det är ju för att årets mörka period är över och är "långt" till nästa.

Kommer iallafall vara i Örebro i sommar. Ska sitta inne och skriva min uppsats. Eller nånstans kommer jag sitta iallafall. Undrar om detta är en lögn?

Nu vill jag inte skriva mer

Glöd Plask på er

History reapets itself2

Ska man inleda ett förhållande är det bäst att båda är medvetna om det. Ännu bättre om båda vill det. För jag fattar ju nu. Dessa tankar om oss har bara varit om dig. Oss fanns en stund och jag tyckte om det väldigt mycket och jag hoppas faktiskt fortfarande att oss kommer finnas igen. Fast det är bara ett hopp. Fick det definitiva intrycket att oss inte finns hos dig. Kanske då och då finns tanken hos dig men inga höga förhoppningar som hos mig. Det visade du väldigt tyckligt senast. Men jag vet att det handlade om mina förväntningar som gick i kras. Det var därför min besvikelse gjorde sig nämnd. Men det fick mig även att vakna och inse att du har inte tankar om mig som jag har haft om dig.

Önskar det var annorlunda, det kan bli annorlunda. Men jag har inte tålamodet. Sitter inte och väntar på dig längre för jag vet att du inte väntar på mig. Du har väl rätt att jag inte är rätt för dig och det betyder väl att du inte är rätt för mig. Har ingen aning egentligen vad du menar, tycker känslor borde sättas högre.

Ha, ännu ett kärleksproblem. Jag fruktar ett tema i denna blogg.

Kul att ni hittade hit. Kommer fortsätta här och bli bättre på det och positivare och mer rolig och mer kreativ och mer aktuell och mindre om dig (hoppas jag). Lovar

History reapets itself

De började väl, det började med en försiktig blinking. Trevliga samtal om gemenskap, livet och musik. Och det första mötet lika ljus som just den vårdagens första värmande sol och lika sött som mitt överdoserade av socker i mitt kaffe. Adjektiv som trevlig, söt, lättsam, cool, pratglad, filosofisk, intelligent, känslig snurrade runt skallen och fick sitt fäste med beundran.

Att samtala var inte svårt utan var tryggt och underhållande. Tankar om nästa träff sattes i kraft. Nu på annan ort, bussresa men pirrig förväntan. Leenden säger mycket så även en kram och en promenad hand i hand. Det fanns inget att vara blyg och tyst för. Samtalen rullade vidare över ännu en kopp sött kaffe. Men var det något extra eller var de det inte? Det var svårt att vinka adjö och jag började tro trodde på det där lilla extra. För det där lilla extra gjorde sig påmind i tankar och saknad. Efter ofrvilliga upprepande sms fick man någon sorts bekräftelse av liknande tankar och saknad. Det hade gått från väl till något väldigt hoppfullt. Men av våra livs skillnader och påfrestningar så tar försiktigheten över.

Trots besked om en lugnare relation var det svårt och fortfarande svårt att släppa tankar om att det här är något som kommer fungera ändå. Jag lurar mig själv ännu en gång och ser nu att beslutet är det bästa. Jag har alltid levt med tron att man ska ändå försöka trots att man vet att det trogligen inte kommer fungera. Att inte ge upp i första hand inför livets motsättningar. Men det gäller inte i denna gång. För beslutet är det bästa. För skulle vi försöka så skulle det göra ännu ondare än vad det gör nu. Det är inte lätt just nu men det kommer bli lättare. Det lovar jag.

Ord och meningar som man hört förut och ekon av tidigare förklaringar och beslut ekade i skallen. Därav att historiens upprepande. Min berg-o-dal bana historia. Det var därför smärtan gjorde sig påmind igen. Smärtan som kan beskrivas som tomhet, ensamhet och känna sig övergiven. Jag vet att detta är tillfälliga och är inte de sannaste. För jag förstår mer och mer och med det känner jag att jag kommit dig närmare än jag någonsin gjort. För det är inte över. Det är en förhoppningsfullt en riktigt cool och trevlig vän med glimten i ögat jag har kvar. Men även det måsta ta sin tid.

Förväntan och höga sådana är något jag kanske ska lugna mig med. Ta det som det kommer och ta det som ges. Istället för att känna sig besviken, bitterhet och få sitt självförtroende nedstampat. Det är lugnt. Jag bygger upp det igen. Förhoppningsvis till det bättre. Till att vet att det finns hopp för det jag vill finna. Även om det är att stå på ruta ett igen och upprepa allt igen. Men cirkeln måste sluta någon gång.

Tack för att du finns och tack för att ni finns.

Daniel