Det brinner!!!

Saxat från Närkes Allehanda www.na.se den 24 december

Brand i soprum i Brickebacken

 ALLMÄNT/ÖREBRO Publicerad: 2007-12-24 00:40

En brand bröt ut i ett fristående soprum på Tallrisvägen strax före klockan ett i natt.

Det var något inne i soprummet som brann. Branden var snabbt släckt, det var ingen risk för att elden skulle sprida sig.
Varför det började brinna är inte känt.

---------------------------------------------------------

Trots den minimala branden kände jag mig rätt duktig när jag ringde 112 då jag kände brandrök och såg rök bolma utanför mitt sovrumsfönster. Fast lite lustigt var det när det dök upp tre brandbilar (inkl en bil med stege), en polisbil och en NA reporter för den väldigt fjuttiga branden. Brandmannen som jag visade var branden var någonstans såg nästan besviken ut och fick bara ut sig ett suckande "Jaha". Kände mig nästan lite ångerfull till det överdrivna pådrag jag hade satt igång.

Jag backade långsamt tillbaka till min lägenhet och fortsatte att titta lugnt på Den sista actionhjälten samtidigt som våra hjältar rullade ut brandslangen.


Ultraljud

I onsdags var jag och Maria på ultraljud och fick se vår bebis för första gången. Var något jag verkligen hade sett fram emot och känslan av att se sitt barn på skärmen röra sig var väldigt känslosamt. Det var som att allting landade, att det var sant alltihopa. Det gick liksom upp för mig att jag ska bli pappa åt den där lilla saken i Marias mage. Blev ännu mer en realitet när barnmorskan berättade vilket kön det var. En underbar värmande känsla. Kunde inte sluta le.

image32
   En liten bild på min son.

Fuat Deniz

Det känns så obehagligt overkligt att skriva dessa rader. Fuat Deniz är död. Mördad. Vem och varför? Var det personligt eller blev han ett slumpmässigt offer? Att han var på fel plats vid fel tillfälle. Vet inte vilket som skrämmer mig mest.

Trots att jag bara hade honom i en halv termin när jag pluggade sociologi är det en av få lärare man kom riktigt nära och kände sig trygg med. En riktig mentor som inte hade stor kunskap utan även visade en stor öppenhet när det kom till dialog med studenterna. Under föreläsningarna visade han en respekt för yttrandefrihet och andras åsikter, bara man kunde stå för och försvara dem. Fast minns att många krossades av Fuats starka argument och kunnande.

Under de fem år jag studerat på Örebro Universitet så har han absolut varit en av de bästa föreläsarna. Att han gått bort är inte bara en stor förlust för hans familj. Universitetet har förlorat en av sina bäsa och det är beklagligt att framtida studenter inte får uppleva stunder och föreläsningar med Fuat.

DN har en fin artikel om Fuat som beskriver honom väldigt bra. Klicka
här.

Julklappar eller "om jag hade pengar"

Sitter och försöker hitta julklappar på nätet men hittar bara godsaker till mig själv. Men det är inte någa små godsaker. Jag gillar verkligen DVD-boxar och inför denna jul släpps det en massa intressant. Här är något av det jag lagt upp på önskelistan.