Ankomsten

Nu är han här. I fredags kl 15.40 kom min lilla pojke till världen i sin egen perfektion. Han har fått namnet Pelle och är av någon anledning lik mig. Säger de flesta iallafall. Han är bra på att skrika men det är ju ett gott tecken. Men han är minst lika bra på att vara lugn och sova.

Resten av oss mår också bra trots den rejäla sömnbristen. Sömnbristen är föresten värt det. Den lilla perfektionen på 3,6 kg och 52 cm lång är just nu prio 1.


Tänkte bara lägga in en kommentar om Melodifestivalen och Sveriges förlust......ehh skitsamma, det kvittar.

Filmblogg

Funderar starkt på att lägga upp en filmblogg. Inte bara en tråkig som bara har recensioner. Utan den kommer i sånna fall även innehålla trailers, nyheter och om den går bra, möjligen intevjuer.

Dock blir den på en annan bloggportal än just denna. Den här är faktiskt lite tråkig och seg emellanåt.

Måste komma på ett bra namn på den också. En annan ide är att göra den kollektiv med flera skribenter. Någon som kanske är sugen? Låter det som en bra ide?

+ 1 vecka

Still no bebis. Att gå på övertid är inte kul. Varje dag känns som en vecka och man gör inte mer än att vänta. Vi försöker aktivera oss och tänka på annat. Men vad hjälper det när allt annat just nu känns mindre värt.

Allt är normalt ändå. Det känns ju bra. Och ut kommer han ju till slut. =)

Arbetsförnedringen

Vid årskiftet utlovade Arbetsförmedlingens nya VD att strukturen på Arbetsförmedlingen skulle förbättras. Klienterna skulle tas emot med stor respekt och det skulle alltid finnas någon som kan hjälpa. Vad jag sett den senaste tiden, då jag är av någon onödig anledning är med i denna arbetsförnedring, är att denna nya struktur håller på att kollapsa.

För ungefär en månad sen fick jag ett mail att jag skulle infinna mig på Arbetsförnedringen för att skriva en ny handlingsplan. Alltså ett papper där det står vad jag ska göra den närmsta tiden. Gissa vad det är? Jo, söka jobb. Men detta underbara byråkratiland måste ju ha det på papper så de har koll på sina medborgare.

Jag hade inte fått någon direkt tid och datum utan jag kunde komma förbi under denna vecka. Vilket jag gjorde. Gick till receptionen och anmälde mitt ärende. Receptionisten såg ut som ett frågetecken. Bad mig sitta och vänta samtidigt som hon kontaktade min handledare. Efter ungefär en halvtimme kommer hon fram och säger att jag kan åka hem och att min handledare ska kontakta mig om en tid för ett möte. Någon mer än jag som ser något allvarligt fel i detta? Tack för den onödiga resan in till stan. Det finns ingen som helst kommunikation mellan handledare och arbetsökande eller emellan handledare och andra handledare. Någon sorts vettig arbetsförmedlingen existerar inte. Arbetsförmedlarna är inte där för att förmedla jobb utan för att informera och registrera.

Efter en månad, då jag inte hört något från min "arbetsförmedlare" så mailar jag ett frågande och väldigt kritiskt mail till henne. Får tillbaka, överaskande ett rätt snabbt svar. Hon skriver att få ett nytt möte kan ta rätt lång tid och eftersom min tidigare handlingsplan gått ur så är jag inte lika aktuell som arbetsökande längre. Så eftersom de inte har tid att ens informera mig om denna sak så är jag inte med längre. Suck!

Hon kommenterar att hon inte tänker svara på någon kritik med verkar ha tagit åt sig något av den iallafall. För hon skriver att hon "precis samma dag" skickat mig nya papper. Dessa papper visar sig vara ett jobb för mig att söka på Bauhaus. Ni som känner mig väl vet ju hur mycket jag älskar toaletter, kakel och målarfärg. Så detta jobb borde ju vara perfekt för mig (Ni som inte känner mig lika väl så är detta ironi). Iallafall tycker arbetsförmedlingen att detta jobb passar mig. Ska söka jobbet, men mest för att roa mig själv för denna löjliga parodi på jobbsökande. Ja, tydligen är jag aktuell som arbetsökande iallafall. Kan nog bero på mailet jag skickade.

Sen jag skrev in mig på den "nya" Arbetsförmedlingen har jag inte sett något nytt eller förbättrat sen jag var med där sist för över sex år sen. Det är mest information, nya papper att skriva på eller slänga i pappersåtervinningen. Det enda nya är den överambitiösa men förvirrande service som man får möta när man är där. Denna service som har brister i kommunikation mellan de anställda. Ser mest ut som en hönsgård där yra höns springer om varandra och kacklar upp namn. De verkar ständigt hungriga också. Eftersom de var mest upptagna om var de skulle äta till lunch. Får ta med en påse hönsfoder nästa gång.

Jag ser dock något positivt ur detta. Det är just att motivationen till att hitta ett jobb på egen hand stiger. Bara för att slippa denna arbetsförnedring.

Länktips:
Arbetsförnedringen

+1 Dag

Nu har det gått över en dag. Frustrerande. Vad väntar han på där inne egentligen? Han är ju klar. Samlar bara på sig en massa hull. Men tydligen inte redo. =)

Marias bror tror att han kommer ikväll. Samtidigt som ÖSK avgör mot Gais på bortaplan. Vi får se om det stämmer. Själv tror jag på 14 maj eller 17 maj.

Examen

Idag fick jag min examen. Ett "fint" diplom damp ner i brevlådan. Så nu har jag fått den tjusiga titeln fil.kand i Medie och Kommunikationsvetenskap med inriktning film. Hade hellre velat att det stått bara filmvetenskap men det är väl mina retorikpoäng som förändrar det lite.

Så nu får vi se om detta lilla papper hjälper en på jobbmarknaden. Jag är skeptisk. Hoppas mer på att jag blir anställd för mina faktiska meriter och kunskaper. Inte bara för att det står att jag har dem på ett grovkornigt papper. Som vi har skrivit om i senaste numret av Lösnummer. Är man lämplig för ett yrke bara för att man har examen i det? Och är det inte så man vill ha ett jobb. Pågrund av sin lämplighet? Det tror jag. Annars sitter man nog där på sitt dåliga samvete för att man vet att man inte bör vara där.

Men visst är jag lite stolt över att jag klarade mig igenom vissa trapatser genom dessa år. Så detta kommer jag skylta med.

Föresten. På tal om annat. Vecka 40 nu. Lång väntan. Känns som man var liten och väntade på att julafton ska komma. Så långsamt. Så segt.

Katter som ser ut som Hitler

Ok, jag vet att jag inte är först med att länka till den här sidan från sin blogg. Men detta måste ses. Särklass top 10 det underligaste på internet just nu. Katter som ser ut som Hitler. Kittlers med andra ord.

Mjau på er.