Money, ticket, passport del 5

Packad och klar, hoppas jag. Är alltid något man glömt när man tryckt ner allt i resväskan som känns för liten. En sak vet jag iallafall att jag glömde och det är shorts. Men jag klarar mig, tror inte det blir så varmt där i Torquay ändå. Taxin är också bokad till kl fem på morgonen. Tror inte jag kommer sova många timmar inatt, inte bra för förkylningen.

Hade en trevlig dag iallafall. Fick äntligen träffa
Tina, en mycket trevlig tjej som jag pratat med online ett tag. Hoppas vi kommer ses något mer när jag besöker huvudstan, hon har ett sånt där fint leende och ögon som får en att smälta. Vi var på en teveinspelning i en studio utanför Nacka. Var ett nytt program för TV3, Nyberg & Törnblom. Det är ett så kallat psykolog-analyserar-dig-och-säger-hur-du-ska-må-bra-och-hitta-dig-själv-alá- Dr Phil-program med Renée Nyberg och den personliga vägledaren Mia Törnblom. De pratade med gäster som hade problem med sin svartsjuka. Så om ni tittar på programmet måndagen den 10 september så kanske ni får se mig sitta och glo och svettas i publiken. Svettas ja, för det var jäkligt varmt i studion samt att jag hade en retlig snuvig näsa. Kanske mitt snörvlande hörs också. Hehe

Som sagt. Klockan fem imorgon går taxin. Alltså upp senast halv fem och hoppas att allt är med. Money, ticket and passport. Så nu kanske det inte kommer några inlägg på ett tag om jag inte kommer över en dator med internetuppkoppling där. Min abstinens går så långt att jag kanske letar upp ett internetcafé.

Money, ticket, passport del 4

Blev en lång dag på stan idag. Innan jag träffade min far så han jag ta en runda i butiker man brukade gå till när man bodde här i Stockholm. Science Fiction Bokhandeln i Gamla Stan, MegaStore på PUB (som har gått ner sig totalt i utbudet, men så renoverar de också i byggnaden) och Press Stop där man står och bläddrar i de överprisade tidningarna utan att köpa någon.

Köpte iallafall ett par jeans och sånna där reseadaptrar för elutag så man kan ladda mobil och sånt utomlands. Min väska gick sönder mitt i alla shopping så jag fick ta och köpa en ny väska också. Men en väldigt snygg sådan. =)

Växlade även pengar och det är hemskt vad punden är stark i jämfört med kronan. Växlade 4200 kronor och fick 300 pund. Kändes som en tusenlapp bara försvann. Får väl handla på kortet om det skulle behövas sen.

Utanför Gallerian stötte jag på en bekant från Örebro. Det lustiga var att jag så att han såg mig först och försökte ignorera mig. Egentligen tänkte jag göra samma sak men så möttes våra blickar och då var det försent. Blev något krystat samtal om vad vi gjorde i Stockholm och om vi fortfarande bodde kvar i Örebro. Var sånt där samtal där båda bara ville därifrån snabbt men ingen vågade ta det där första steget. Som tur var ringde min mobil och jag fick anledning att säga adjö. Nu var det ett riktig samtal men det är ett bra tips om man kommer i en sån här situation. Låtsas att mobilen ringer och att du måste ta det. =)

Nu blir det sömn

To be continued...

Money, ticket, passport del 3

Skit också! Har blivit rejält snuvig *snörvel*. Vet inte det är den tidiga hösten eller om jag är allergisk mot syrrans katt. Är ju inte så van att andas in katthår jämt och ständigt. Nu måste jag iallafall åka in till stan, köpa jeans och växla kronor till pund.

Oavsett om hon får mina ögon att klia och näsan snora så är hon förbaskat söt, lilla Skrållan.

image9

Money, ticket, passport del 2

Jäklar vad det är omständigt att boka tågbiljetter i England då. Allt illa jag sagt om SJ är nu mera förlåtet för de vet iallafall hur man skapar en vettig bokningssida när det gäller köp av biljetter. I England är det lite mer komplicerat, speciellt om du bokar utomlands och sen så har de flera bolag som äger stolar på tågen så man vet inte vart man ska vända sig. SJs monopol är inte så dumt ändå. =)

Tror jag klickade mig fram genom 20 sidor och godkände och bekräftade och checkade av innan jag kom till sista sidan där det stod tack för du bokat din biljett. Det enda jag inte behövde verkligen godkänna flera gånger var min betalning, det drog 1700 direkt från konton utan att fråga om jag var riktigt säker på mitt köp. Läskigt.

Nu är det iallafall fixat. Om nu allt stämmer med tåg o tider och hemresa. Fick huvudvärk av det här.

Money, ticket, passport del 1


Sitter på bussen från Örebro till Stockholm och skriver för något måste man ju sysselsätta sig med. Skriver texten på Word så detta inlägg kommer inte publiceras i bloggen förrän jag kommer fram och kan koppla upp mig mot nätet igen.


Hittills gillar jag bussresan, känns smidigare än att åka tåg, det är tystare både i färd och med folk omkring än. Vi är i för sig bara fyra passagerare så det kanske har något med det att göra. Spenderade första timmen med att titta klart på Al Gores dokumentär En obekväm sanning. I sluttexterna uppmanas vi som sett filmen att rekommendera alla man känner att se filmen och det måste jag faktiskt göra. Den är riktigt bra. Det är en skrämmande bild som målas upp, en obehaglig och som titeln säger en obekväm sanning. Men nu sitter jag och tänker på att man kanske skulle ha valt tåget istället för bussen av miljöskäl. Jag tog bussen bara för att spara på ekonomin. Sen så vet jag också att Swebus kör med bränslesnåla bussar, vilket är en liten lättnad på samvetet.

 

Batteriet på datorn är också snålt, har haft datorn på i en timme och det är redan nere på 50% *suck*. Tänker ha den på ett litet tag till i alla fall. Tänkte lyssna på lite musik eftersom mp3-spelaren är trasig men sen får jag väl ta upp min bok som jag tänkte läsa på min resa till England, Per Hagmans Att komma hem ska vara som en schlager. Hoppas bara jag inte får hemlängtan allt för tidigt på grund av den.


To be continued...


Intervju med Trent Reznor

Ville bara lägga in en pusch för denna suveräna intervju med Trent Reznor från Nine Inch Nails gjord av Fredrik Strage. Gillar intelligenta människor som Trent och bra skribenter som Fredrik.

Tack Andreas för tipset!

Klicka
HÄR för att komma till intervjun på DNs hemsida.Ufon på Haiti

Detta är ett filmklipp som cirkulerat runt på nätet de närmsta dagarna. Diskussionerna är givetvis om det är fejk eller inte. Själv gissar jag att det är en teaser till något kommande dataspel men kan även vara till någon ny film eller tv-serie. Något hemligt som typ J.J. Abrams kunna ligga bakom som till exempel hans kommande "Cloverfield" som jag skrivit om tidigare. Eller så är det någon med hemskt mycket fritid och som borde ha ett jobb där de gör specialeffekter.

Dock är klippet rätt häftigt och jag får sån där känsla från när jag var yngre och var helt inne på det här med utomjordingar och UFOn. Detta ska tilläggas var långt innan X-Files och Independence Day då det blev "inne" att tro på ufon. Hur som helst är det riktigt snyggt. "They are heeeere!"


Bloggeri bloggera!

Nu har jag varit dålig på att uppdatera bloggen igen. Men det beror kanske beror på att jag inte har så lust att skriva om vardagliga saker som att idag var jag på jobbet, åt korv och makaroner till lunch, var nära att fördärva 21.15 föreställningen av Harry Potter och att jag cyklade hem i piskande regn. Inte så intressant eller hur? Därför undviker jag så gott jag kan att min blogg blir någon sorts öppen dagbok. Jag skriver gärna om privata saker och öppnar mitt inre men då har jag oftast ett syfte med det. Att starta en konversation eller få uppmuntran och få kritik i kommentatordelen.

Här vill jag pass på att ge lite kritik till er kära läsare, väldigt få av er lägger in någon kommentar till texterna. Jag vill inte säga att ni måste göra det men det är faktiskt det som är så unikt och syftet med att blogga, att kunna ha en dialog med dem som läser. Annars är ju den funktionen inte nödvändig. Så skärpning!

Men jag ska också skärpa mig genom att skriva mer här. Har ju en hel del där inne i skallen som vill komma ut i skrift. Enligt statistiken har jag ungefär runt 15-20 träffar per dag. Detta betyder ju inte att det är så många som faktiskt läser inläggen men jag vet ju vilka som tittar in då och då. Mina trevliga stadiga läsare. =)

Vill passa på att puscha lite för de bloggar jag läser. Det är allt från vänners bloggar till mer kända bloggare och sådana som jag hittat när jag klickat mig runt. De bloggarna finns iallafall länkade här till höger.

Vill speciellt rekommendera att läsa Damon Rasti, Syrran och Magnus Betners bloggar.

Bergman igen

Jisses, detta har nästan blivit en Ingmar Bergman-blogg. =) Men så är det ju fortfarande något som känns aktuellt då SVT visar hans filmer på dagarna. Men anledningen att jag vill nämna hans namn igen (detta blir sista gången, jag lovar) var att jag hittade detta roliga klipp från Conan O´Brien som hyllar våran regissör. Blir både rörd, hedrad och road på samma gång. Sen finns ju en koppling till mitt tidigare inlägg om det svenska språket. Att vi roas åt folk som försöker prata svenska. Dock verkar Döden prata tyska här av någon anledning.