"Stjärnorna" vinner

Gör TV4 samhället en tjänst när det väljer att visa det omåttligt populära Idol samtidigt som SVT visar antingen valdebatter eller partiledar-utfrågningar? Jag menar det klagas att det är ett väldigt lågt valdeltagande i landet, speciellt bland ungdomar. Jag kanske inte gör en vild gissning när jag påstår att de flesta väljer att titta på när talanglösa människor gör bort sig framför Idol-juryn än att se torra politiker och debattörer göra bort sig framför frågvisa journalister. Är TV4 bittra över att de inte fått vara med och sända debatterna? Verkar som de inte fått politikerna till sin kanal alls och därför lägger Idol på samma tid som något som sägs vara så "viktigt" för jävlas. Jag håller med om att det är viktigt att lyssna på våra politiker och sen göra vårt val i september men ibland är det faktiskt så trist o torrt att jag väljer se hoppfulla kids stå och sjunga och skratta åt dem som inte har någon självinsikt eller någon korrekt bild över världen i huvudtaget. Hmm detta kan man nog säga om de flesta politiker också.

Missade första halvan av TV3s lilla minidebatt ikväll med de mindre (missnöjes)partierna i landet men såg kanske tillräckligt för en kommentar. Linda Rosing gör ett tappert försök med sitt parti. All kred till henne att vilja göra sin röst hörd men hon kanske borde slipa på argumenten och framför allt våga tala ut, speciellt när hon låter sig tystas ner av gubbarna som säger håll käft åt henne. Nationaldemokraterna  var också på plats. De försökte som vanligt få ut sina främlingsfientliga och kvinnofientliga åsikter på ett sånt sätt att det inte låter fientligt. Men det skiner igenom. Speciellt om man går in på deras hemsida och granskar deras "nyheter" och inlägg. Samtliga där hade brist på sin retorik och Aschberg hade inga problem att tysta ner dem han inte ville skulle få sin talan. Den enda som visade styrka var han från Piratpartiet som bara var där för sin sakfråga. Jag överväger fortfarande att ge min röst åt dem.

Vem som vinner i höst? Jo det var en riktigt söt och talangfull göteborgstjej på Idol häromdan. Hon kommer nog långt.


Rememberence

Eftersom sommar börjar gå mot sitt slut och jag har varit dålig på att skriva här så tänkte jag gå igenom min sommar 2006.


Jag har slappat, vilat och sovit. Jag har tränat, samlat kraft och haft tidiga morgnar. Jag har varit social och osocial. Jag har suttit i stadsparken, tittat på folk och läst böcker. Jag har cyklat längs Svartån. Jag har badat (faktiskt!) och solat (fortfarande blek som en introvert irländare). Jag har skrattat och jag har gråtit. Jag har fördrivit tiden med Helgon, YouTube och Msn. Jag har fått nya vänner och bekanta. Jag har drömt om att resa till London, Gotland och andra delar av världen. Jag har lärt mig jonglera och tagit hand om vänners post. Jag har varit finkulturell med att titta på film av Bergman, Kurosawa och Truffaut. Jag har fått vara StarWars-nörd. Jag förstår mig fortfarande inte på StarTrek. Jag har upptäckt nya band som Flogging Molly, Eagles of Death och lyssnat mycket på Erykah Badu.

Jag har kyssts, hånglat och knullat. Jag har njutit och fantiserat. Jag har varit önskad och förväntad. Jag har fått komplimanger, uppmuntran och kritik. Jag har krampaktigt svalt sanningar och rätta beslut. Jag har skaffat en ny mobiltelefon. Jag har sett landstället och badberget för sista gången. Jag har sett nya delar av Örebro. Jag har varit i Kumla, Stockholm och Sollentuna. Jag har sett ett öde campus och en livlig stadskärna. Jag har väntat in hösten och även önskat att den ska komma senare. Jag har legat mycket i min hängmatta, spanat in och hejat på grannarna. Jag har ätit gott, druckit för mycket kaffe och njutit av av en o annan kall öl, med eller utan sällskap. Jag har haft det ekonomiskt bra (över förväntningar). Jag har haft det bra.

Jag trodde att jag skulle få min uppsats halvt klar innan höstterminen började. Jag trodde inte det skulle vara så svårt med motivation med allt fri tid. Jag trodde jag hade träffat en potentiell flickvän men mina förväntningar var för höga. Bara vara vänner kommer gå bra jag måste bara skaka av mig vissa tankar. Jag trodde att sommaren skulle vara lång men den har varit extremt kort. Jag trodde jag skulle behöva tigga pengar men inte behövt.

Jag hade velat skriva mer. På min uppsats, texter och ideer. Jag hade velat att min handledare till uppsatsen åtminstone nån gång  kunde skickat ett mail och frågat hur det går. Jag hade velat att mina föräldrar var mer uppmuntrande i mina val. Jag hade velat rest någonstans. Såhär i efterhand så ser jag i min plånbok att jag kunnat det.

Jag hade velat göra saker annorlunda.

Jag vill att hösten ska bli lika bra som det har varit denna sommar. Då menar jag inte bara att det varit toppen med både sol och behövande regnskurar utan känslomässigt ska fortsätta positivt.  

Snott från en annan bloggare

Tio första:

Första bästa kompis:
Fredrik. Vi var nog kompisar innan vi ploppade ut från våra mödrar
Första bil: Har inte ens körkort. Brum brum är tråkigt
Första kärlek: Malin på dagis. Hon blev senare såpastjärna i Varuhuset och är med i en klassisk sketch med Sven Melander.
Första semester: Hmm räknas när man var liten och åkte till Gotland med familjen?
Första jobb: Kontorsslav
Första köpta skiva: En skiva med Helloween
Första riktiga kärlek: Ja det var hon ja, Glöm!
Första piercing: Nope
Första konsert: Metallica 94 tror jag det va


Nio senaste:

Senasta alkoholdrycken: Någon billig öl
Senaste bilfärd: Skjuts av farsan nånstans och tillbaka
Senaste filmen du såg: Star Wars Episod IV
Senaste bubbelbadet: hmm länge sen
Senaste spelade cd: Nine Inch Nails - The Downward Spiral
Senaste gången du grät: Igår.
Senaste måltiden: Pasta med baconbitar

Åtta har du nånsin:

Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej, inte än
Blivit arresterad? Hey, jag är en ängel!
Blivit kär vid första ögonkastet? O ja!
Varit på tv? Japp, Tv-sporten under Stockholm Marathon. Nej jag sprang inte. Stod i publiken med fanta i handen.
Fått ditt hjärta krossat? Skojar du! Det är ni bra på tjejer
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej aldrig
Haft ett one night stand? Jepp.
Busringt till nån? Hahaha, japp.

Sju saker du har på dig:

1.
Strumpor
2. Underkläder
3. Shorts
4. T-shirt
5. Glasögon
6. Hår
7. Hud

Sex saker du gjort idag

1.
Försovit mig
2. Kollat nätet
3. Varit på Konsum och handlat
4. Tittat på tv
5. Gjort Lasagne
6. Tänkt för mycket

Fem favoritsaker (ingen speciell ordning)

1.
Min DVD-samling
2. Min dator
3. Min telefon
4. Teven
5. Mina röda skor 

Fyra personer du kan berätta allt för:

1.
A
2. K
3. T
4. M

Tre val:

Svart eller vit?
Jag tar båda
Sommar eller vinter? Sommar!
Choklad eller chips? But them together!


Två saker att göra innan du dör:

1.
Se mer av världen
2. Bli trygg


En sak du ångrar:

En sak bara? Ok, tar det senaste då. Att jag inte skrivit mer på uppsatsen denna sommar.