Är jag bara en filmträdare?

Skämtsamt kallar sig biografmaskinisterna idag för filmträdare. För det är det man i första hand gör som maskinist på SF. Man träder filmen genom maskinen och startar det hela genom ett knapptryck. Givetvis handlar det även om känsla, stil hur snabbt och snyggt man spänner filmen runt spolar och hjul. Går inte att förklara här, det måste visas visuellt.

Jag är iallafall glad att jag fått det här jobbet denna sommar annars hade jag nog bara degat och varit sysslolös som tidigare. Suttit hemma och tittat på Allsång från Skansen eller nått utan att ens tänka på de där kreativa sakerna jag egentligen borde göra *suck*. Nu väntar jag bara för att köra upp och ta teoriprovet så jag kan få maskinistkörkortet så jag kan få börja jobba på "riktigt". Jobbet som maskinist är kanske inte något höjdarjobb, det är mest väntan under föreställningarna och man sitter bara och väntar på att filmerna ska ta slut så man får något att göra. Roligaste med jobbet är nog iallafall kontakten med publiken men det blir sällan eftersom man oftast springer bakom kulisserna. Jag jobbar med trevligt folk iallafall, så man är inte ensam som man oftast var på den förra bion jag jobbade på. Fast det lär blir sena kvällar här snart, men sena kvällar betyder oftast bra OB-tillägg.

Men nu har jag min uniform, lär mig det rätta knycket att riva biljetter och ska ha koll på 9 salonger samtidigt utan att stressa ihjäl. So wish me luck! Men jag får inte fastna där nu, jag känner jag att jag mer att utträtta än att bara vara en filmträdare.

image4
En filmsnutt från Sagan om Ringen =)

Var föresten och såg Die Hard 4.0 i fredags på en personalvisning. Vi var bara två stycken i en salong för över 300. Så skönt att slippa allt prat, snaskande och mobiltelefoner som man annars får med när man går på bio. Filmen var dock rätt medioker, action imponerar sälla på mig längre, känns som man redan sett allt. Här var det mest blippande datorer och fingrande på tangenter mellan skjutandet och explosionerna. Våldet och svordomarna var nedtonade för att filmen skulle få 13 årsgräns i USA. Det gjorde att Die Hard-känslan inte fanns där som de tidigare filmerna hade. Bruce såg mest utråkad ut och filmens skurk var okarismatisk och ointressant. Dock var deras terroristplan intressant. Rykten på nätet säger att det är baserat på ett verkligt hot efter 11 september. Den blir dock godkänd för vissa scener som var godis för ögat och örat.

Kommentarer
Postat av: tina

är faktiskt avis på ditt jobb! :D

Postat av: Molly

Uniform? Sexigt! Har du upptäckt att jag har en väldigt selektiv perception? Om inte: UNIFORM! SEXIGT!

2007-07-01 @ 06:19:29
URL: http://www.myspace.com/mollys_bur

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback