Election

Kan tänka mig att nästan alla landets bloggar har skrivit om valet eller åtminstone haft en kommenterande rad. Jag ska inte vara långrandig i någon hemsk analys om resultatet eller skrika ut att folket har valt fel.

Jag förväntade mig ett maktskifte, de hade jag känt på mig flera veckor innan valet. Efter det var klart kände jag mig bara oroad. Var detta så bra för sverige? Bra för viss del av befolkningen absolut och vad alliansen sagt vad de tänkt göra kommer de bli svårare för andra. Det är meningen att vi alla ska ut på jobb eller rättare "tvingas" ut på jobb för att a-kassan bland annat ska sänkas så det blir ännu tuffare till dem som är beroende av denna inkomst och detta till jobb som inte finns. Reinfeldt och co. verkar inte förstå att det finns människor som behöver den här extra hjälpen. Det är allt från yrkesskadade förtidspensionärer, både fysiska skador som psykiska till de som behöver stämpla upp för att de inte får jobba heltid. Blev rejält förbannad när jag läste om en ensamstående mamma som var långtidsjukskriven med två små barn och verkligen behövde den a-kassa som hon hade idag, en inkomst som hon knappt kunde leva på. Denna inkomst vill Reinfeldt dra ner på så att hon "tvingas" ut i arbete. Reinfeldts kommentar till detta var "Om hon kan ta hand om två barn hemma så borde hon kunna klara sig i ute i arbetslivet". Ibland undrar man om de verkligen tänker längre än vad näsan pekar.

Ska verkligen bli intressant hur dessa jobb ska skapas för en mängd arbetslösa. Just nu känns det bara som man ska straffas för att man är arbetslös. Sänkt a-kassa för att man ska "tvingas" ut på jobbmarknaden där det inte finns några jobb. Om högeralliansen ska göra rätt nu är det att först fixa jobben sen sänka a-kassan. Inte tvärtom.

Dock tror jag att vänsterns förlust kommer vara en nytta för dem. Ligga i oppositon kan vara nyttigt. Det kan få dem att växa ännu starkare. Det såg vi ju nu på alliansen.

Ni får bara fyra år på er Fredde o co!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback