Det här med Facebook

Jag skaffade ett Facebook-konto för att min kusin Tina i England hade det och jag kände det kunde vara kul att få kommunicera lite mer med henne än vad man gör.

Kaboom sa det och så hade "alla" Facebook. Varje dag var det någon ny "Friend Request" som man ibland tveksamt tackade ja till. Började med f.d. studiekamrater från universitetet som jag knappast kommer maila till och har heller inte gjort. Sen så dök de närmsta vännerna upp på sidan och de pratar man ju med annars och inte via en websida. MSN duger ju så bra till det. Ju längre tiden gick så blev det mindre och mindre vänner att lägga till på sin lista. Nu dyker det sällan upp någon friendrequest och händer det så är det någon man mailat med för alltför länge sen för att uppräta ny dialog. De värsta är nog att gamla "klasskamrater" från grundskolan dykt upp och vill bli vän med mig. De ville ju inte det då så varför vill de vara vän nu?

Sen allt det här med att bita varandra och bli vampyr, leka pirat och och slåss med ninjasparkar. Vad är det? Vad får man ut av det? Trots min barnsliga nördighet så fattar jag inte grejen med det. Trycker på ignore så fort sådana förfrågningar dyker upp.

Visst finns det positiva saker med sidan. Det jag just gillar är att man kan dela bilder med varandra och sen att jag kan faktiskt hittat personer som jag vill prata med. Sen så finns det ju faktiskt forum med intressanta ämnen som jag skulle kunna engagera mig i. Fast jag föredrar att prata med folk utanför denna sida.

Ja just det, sidan är också jäkligt ful och klumpigt uppbyggd.

Kommentarer
Postat av: Ellinor

ja men exakt!

Känns som att folk, som aldrig någonsin skulle lagt till en på vilket annat community som helst, addar en från både höger och vänster.. vad är grejen med just facebook? Är det för att man faktiskt heter sitt riktiga namn och andra känner att de faktiskt kan adda den som de "känner" (vilket de ju inte ens ofast gör), eller är det för att vi faktiskt är lite äldre nu än när alla hade skunk och lunarstorm och allt vad det hette?

Kanske borde du skriva en lösnummerkrönika kring detta ämne, borde ju beröra varenda kotte eftersom alla verkligen skaffade facebook kamoom..

Förrsten, har du då sett en presentation hos någon som har tackat ja till alla dessa pirater, fiskar, oktoberfest, postit-lappar, akvarium, strippername och jag vet inte allt.. FULT.

2007-11-16 @ 15:29:58
Postat av: Ann (duvet, gbg)

*nickar och håller med* Speciellt det där fenomenet att gamla klasskamrater från grundskolan lägger till en, sånna som inte ens hälsade på en två år efter examen när man sågs i "stan". Värsta med facebook är väl att dom äger allt man skriver och sådär, fast det är så uttjatat att jag inte orkar skriva nåt om det. Alla vet ju. Ha det bra, grattis i förskott till pappa-rollen, vet att du kommer klara den galant :) Kramar //Ann

2008-01-05 @ 13:04:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback